Amerikas fremtid i håndfladen på en forretningsmand?

Af: Kaare Wijkman Kjærsgaard Børresen

Donald Trump er en mand af både mange og få ord, men er han den rigtige mand til at føre USA til en lysere fremtid. Med en Gæld der løber USA over halsen og en verden der kredser ind omkring ham er spørgsmål ikke en mangelvare.

Med de mange ændringer der sker i USA og Donald Trumps ”Economy Doomsday” Forudsigelse for 2017 er der mange der spørg sig selv om hvad der egentlig kommer til at ske. Med Trumps irrationelle udtalelser og absurde ordforråd kan det gå begge veje, men med Trumps ekstreme konservatistiske holdninger kan man næsten kun tro at hvad end han har tænkt sig kommer til at følge USA’s interesse.

Ifølge Martin Wolf FD chief economic commentator kunne Trump få sat gang i den amerikanske økonomi med kæmpe indenlandske projekter, men med en solid BNP, en arbejdsløshed procent på dets laveste siden finans krisen i 2008 og en stærk dollar begynder man og spørge sig selv om disse drastiske aktioner som Trump tager er risikoen værd.

Gælden der klemmer

I et interview med CNBC sagde Donald Trump ”I would borrow, knowing that if the economy crashed, you could make a deal. And if the Economy was good, it was good. So therefore, you can’t lose.” Hans uklare citat er med til at skabe forvirring, fordi ifølge ham kan han aldrig tabe, og når han taber så vinder han fordi han kan lave en ”deal” men dem han referere til er fx hans kasino i Atlantic city som gik konkurs, hvor han slap fra det uden nogen mærkværdig skramme. Hvis han har tænkt sig at gå ind i The Oval Office med idéen at han kan slippe af med denne holdning, er han en forfærdelig forretningsmand.

Grafik: Business insider. USA’s gæld målt i procent over BNP

”I am the king of debt. I love debt. I love playing with it” endnu et tidligere statement fra interviewet med CNBC. Trumps tilgang til USA’s gæld er chokerende, en erfaren leder ville aldrig stå og juble over ens land står i gæld. Men med denne dystre tankegang som Trump har til hans håndtering af finans verden, kan det resultere i at Trump trækker Amerika ned i det samme hul som Grækenland faldt ned i hvis han ikke kan anerkende USA’s gæld som et realt problem.

Læs også:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s