Burde Donald Trump have Twitter?

Skrevet af Jonas B Jacobsen – 7/2/2017

Donald Trump er kendt for sin meget kritiserende og ærlige Twitter, som ikke lægger skjul på noget. Han har tweetet op mod 34.500 tweets, og tweeter cirka 10 tweets om dagen til sine 23,2 millioner følgere.

donald-j-trump-fake-news
Donald J Trumps tweet omkring fake news. Fake news er Donalds beskrivelse af nyheder der ikke giver korrekt information, eller lyver omkring ham. #fakenews er blevet en internettrend. http://www.twitter.com/realdonaldtrump

Donald Trump har i løbet af sin tid på Twitter, tweetet nogen ret kritiske og ærlige tweets. Blandt andet omkring immigration og kvinderettigheder. Dette har skabt tvivl om Donald Trump overhovedet burde bruge sin personlige Twitter-konto, nu når han har fået så vigtig en rolle i det Amerikanske samfund. Som den 45. præsident, får han også muligheden for at oprette en Twitter i navnet @POTUS (President of the united states) som er den primære Twitter-konto, som skal bruges i præsidentens navn

Burde Donald Trump, Amerikas mest magtfulde person, have en Twitter hvor han er så ærlig? Alt der bliver lagt ud på nettet, forbliver på nettet. Jeg synes ikke at Trump burde bruge sin personlige twitter så meget, som han førhen har gjort. Nogen af de tweets han har skrevet, har skabt splid i Amerika og ført til direkte had, til eksempelvis Hillary Clinton, med hans tweet omkring Hillarys mand, Bill Clintons affære med en tjenestepige. Burde Donald Trump have en Twitter-konto med så kritiske tweets?  

 

Du kan selv tjekke hans Twitter ud her. Donald J Trump Twitter

og se videoen omkring Donald Trump gøre grin med den handicappede journalist her. Donald Trump gør grin med handicappet journalist

Her er nogle af Donald Trumps mest bemærkelsesværdige tweets

donald-j-trump-reporter
Donald Trumps svar til da han blev beskyldt for at gøre grin med en handicappet journalist. Klik her for at se videoen. www.twitter.com/realdonaldtrump
Donald j trump hillary.png
Donald Trump lagde tweet op, dog blev det slettet få minutter efter. Det hentyder til da Hillary Clintons mand, Bill Clinton, var Hillary utro med deres rengøringsdame.
Donald trump ban.PNG
Donald Trump tweetede dette efter hans bandlysning af flere arabiske lande blev fjernet af en dommer fra Amerikas supreme court, kendt som højesteretten i Danmark. http://www.twitter.com/realdonaldtrump
Donald J Trump - repealObamacare.PNG
Det første Donald J Trump gjorde som den 45. Præsident i Amerika, var at fjerne det tidligere sundhedssystem som Obama havde indført. Der er delte meninger om at dette burde fjerenes, da det hjalp en masse fattige mennesker med at få hospital og medicin til rimelige priser. http://www.twitter.com/realdonaldtrump

Læs også, Derfor vandt Donald J trump over Hillary Clinton, Amerikanske værdier i fare

 

Advertisements

28 thoughts on “Burde Donald Trump have Twitter?”

 1. Twitter har været en stor hjælp for Donald Trump under det amerikanske præsidentvalg. Twitter har måske ligefrem vundet valget for ham. Trump blev bl.a. valgt, fordi han sagde ting uden filter. Men som præsident kan man ikke bare sige sin mening, som var man en normal, civil person. Forventningerne og kravene til, hvad en præsident siger og gør, er meget større end til en kandidat. For sin egen skyld og for USA’s skyld bør Trump slette sin konto. Da dette højst sandsynligvis aldrig vil ske, vil jeg foreslå, at han skal begynde at overveje, hvad det egentlig er han skriver, inden det bliver lagt ud til flere millioner mennesker, så han ikke ender med endnu flere politiske modstandere.

  Liked by 2 people

  1. Jeg synes Trump skal stoppe med at bruge Twitter så regelmæssigt som han gør. Ca. 10 tweets om dagen er jo fuldstændigt sindssygt. Jeg synes han skal bruge mere tid på at være præsident og mindre tid på at være en stjerne på sociale medier.

   Liked by 2 people

   1. Helt uenig! du kommer med fake news hvor du påstår at han tweeter ca. 10 gange dagligt, har i fået det fra CNN? Jeg mener at Trump er perfekt han gør intet galt og jeg kan ikke vente til at den mur bliver en realitet! Trump er langt bedre end Obama, Obama er ikke engang født i Amerika så hvorfor smed i ham ikke ud? er det fordi han er SORT? puha ud med muslimer ind med Trump.
    #RIPSweden

    Liked by 3 people

  2. Jeg synes mange at dine pointer giver mening, og er enig i at han burde overveje hvad han skriver. Andre statsoverhoveder kan potentielt se ham som en joke, og have en mangel på støtte hvad angår USA. Mere velovervejede tweets kunne bestemt give ham mere respekt, både hos USA’s egen befolkning, men også blandt andre.

   Liked by 1 person

 2. Burde Donald Trump have Twitter? Svaret afhænger af, hvordan du ser på det. Han er i sin gode ret til at bruge twitter, eftersom at han har ytringsfrihed, men hvis man tænker på den position han er i, vil der selvfølgelig kunne være konsekvenser (som vist i artiklen). Hvis man ser på det med ’humanistiske’ øjne, så er han først og fremmest et menneske med amerikansk statsborgerskab. Derfor kan han sige, hvad han vil, selvom han selvfølgelig ikke behøver det. Et godt modargument er, at han har et så stort ansvar, at han burde tænke sig om, inden han skriver eller få en anden til at skrive for ham. Jeg vil personligt sige at han burde få en anden til det.

  Like

  1. Jeg mener også Trump burde få en såkaldt “Ghost Writer” for at der kommer et filter på de ting han vil skrive på Twitter, derimod håber også at der vil være konsekvenser for det han skriver. Som amerikansk præsident kan man ikke bare at slynge den første og bedste tanke ud til mange millioner mennesker, det kræver han strammer op før jeg personligt ville give ham muligheden for at tweete uden opsyn, men lad os nu se hvad han kan gøre, eller om han graver sin egen grav på de sociale medier.

   Like

 3. Jeg mener det er lige meget om han bliver blokeret fra twitter, han ville nok bare begynde at skrive på Facebook eller et andet socialt medie. På Facebook ville han så bare svine twitter til. Man ville aldrig kunne lukke munden på en så magtfuld mand, der er så opsat på at få sin mening ud til verden. Allerede før de sociale medier blev opfundet, ville en person som Donald Trump, helt sikkert finde andre måder til at få sine meninger ud til folk. Jeg tror ikke der findes en måde at stoppe ham på, så lad ham bare beholde sin twitter-konto.

  Like

  1. Jeg er enig med dig, hvis Trump ville blive blokeret fra Twitter vil have søge til andre sociale medier som Facebook, og derefter kritisere Twitter. En mand som Donald Trump vil altid finde en måde at komme ud med hans holdninger til befolkningen.

   Like

  2. Her får du det til at lyde rigtig meget som om han slet ikke bør udtrykke sig socialt. Han kan igennem sociale medier kommunikere med den amerikanske befolkning, hvilket jeg ser som en nødvendighed. Han skal vel for pokker åbne munden, hvis han er præsident?

   Like

 4. Trump har haft en direkte kommunikation med den amerikanske befolkning via hans brug af de sociale medier. Hans behov for at vise hans handle kraft skinner igennem i hans mange Tweets fx ”se you in court”. Trump har en direkte kanal til den amerikanske befolkning, og derved er det også en god mulighed for ham at have Twitter. På Twitter kan han skrive om hans tanker og ideer, og høre befolkningens mening. Det har ikke kun været positivt for Trump at bruge Twitter. Han udtrykker tit hans holdning på Twitter uden nogle reelle begrundelser, og udviser manglende diplomati. Hvis Twitter ikke længere ville være en mulighed for Trump ville han i stedet søge til andre sociale medier.

  Like

  1. Jeg er helt enig, det er hans måde, at kommuniker på. Twitter er en hurtigt måde, at få et budskab ud, til hans vælger. Denne hurtighed afspejles også i Trumps personlighed. Vi har i de sidste uger set hvordan han udsteder dekreter, uden først at afklarer deres lovlighed med justitsministeriet.

   Liked by 2 people

   1. Jeg er enig med dig i, at hvis Donald Trump ikke kan bruge Twitter, så vil han søge over til andre sociale medier, for at få sine meninger og tanker ud.
    ”Twitter er en god form for kommunikation”, som Donald Trump selv siger, og han har derfor fundet en ny måde at kommunikere med sit folk på.
    En af Trump’s styrker er at forhandle, og dele et budskab, og hvis han ikke kan bruge Twitter til det, så vil han søge over til andre medier.

    Like

 5. Twitter er en platform der gerne vil bekæmpe den voksende bølge af chikane og hadefuld tale, som har gjort Twitter til en af de mindre fortrukne brug af sociale medier, men de lader stadig Donald Trump beholde sin Twitter-konto efter han har angrebet utalige personer ved brug af Twitter. Ved brug af chikane eller fornærmelser har han angrebet mere en 300 mennesker og steder, ifølge New York Times.
  Han er en af verdens mest magtfulde ledere, USA’s præsident, så han burde også opføre sig sådan, og ikke sidde og skabe sig på de sociale medier. For USA’s skyld, men også hans egen, burde han slette sin konto, og Twitter som en virksomhed burde overveje, om de gerne vil være kendt for at have dobbeltstandarder.

  Like

  1. Hvorfor skulle han ikke have lov til have sin Twitter? Ja, Twitter er en platform hvor man har lov til at skrive hvad man har lyst til, men bare fordi du mener at “Han er en af verdens mest magtfulde ledere, USA’s præsident, så han burde også opføre sig sådan, og ikke sidde og skabe sig på de sociale medier”, betyder det ikke, at han ikke skal være der. Du får det til at lyde, som om Donald Trump er ren og skær ondskab, og at han ikke kan tage noget som helst seriøst. Donald Trump har sin egen personlighed og holdninger, og derfor kan folket godt lide ham.

   Like

   1. Jeg er enig med, at han skal forblive på Twitter. Vi har ingen ret til at tvinge ham ud af Twitter, bare fordi han udtrykker sin mening. Alle har ret til at udtrykke deres mening, det er derfor vi har noget, som kaldes for ytringsfrihed.

    Like

   2. Jeg vil gerne foreslå en radikal ændring i Twitter, og simpelthen udelade Hr. Trump for det sociale fællesskab. Det er ingen hemmelighed, at diverse former mobning (for eksempel udelukkelse fra gruppen) altid har haft en særdeles positiv effekt på det udvalgte individ.
    Vi har som verden allerede gjort brug af hård, grov og personlig mobning. Den har virkelig fået en skalle, men det virkede ikke som om, at vores forsøg på at mobbe Trump ud af præsident ræset rigtig lykkedes. På trods af at vi som verden unnierede om denne fælles hobby. Derfor er den eneste løsning på dette problem jo selvfølgelig udelukkelse fra fællesskabet. Med dette foreslår jeg altså ikke blot udelukkelse fra Twitter, men derimod udelukkelse fra alle medier og alle sociale arrangementer.
    Man må forstå, at nogle gange er det vigtigt, at man samler tankerne alene uden for vante omgivelser, og det er altså det vi giver Trump en chance til, ved at vi simpelthen tvinger ham i eksil.

    Like

 6. Om Donald Trump er egnet til at have twitter afhænger af, hvad man mener. Trump har som USA’s præsident den perfekte mulighed for at være egnet til twitter. Han kan nemt kommunikere med den amerikanske befolkning og udtrykke sine holdninger. Tilkendegivelse af egen holdning er noget, han hyppigt har benyttet, måske endda lidt for hyppigt. Problemet er, at Trump repræsenterer ikke kun sig selv. Han repræsenterer hele USA’s befolkning og det medfører et kæmpe ansvar. Trump har, ved brug af twitter, chikaneret mennesker utallige gange. Trump skal fremover bevise, at han er ansvarlig, ellers burde hans ret til at ytre sig på de sociale medier fratages.

  Like

 7. Om Trump bliver blokeret på Twitter, eller om han deaktiverer sin konto på netop denne platform, vil have en mindre betydning. Jeg mener at Trump ville drage til andre sociale medier, hvor han ville udtale sig om alle sine holdninger. Jeg mener også at Twitter kan være en hjælp for Trump da det er en nem måde for ham, at dele sine holdninger, hvilket gør det nemmere for ham at komme ud til vælgerne og kommunikere med dem.
  Jeg mener ikke at Trump burde blokeres eller dekativerer sin konto, men at han burde fokusere mere på problemer end at udstille andre i sine opslag.

  Like

 8. Jeg synes bestemt, at Donald Trump skal have adgang til og mulighed for, at udtrykke hvad han mener via et socialt medie. Han er trods alt USA’s præsident og burde ville have meget at sige. Twitter er nok den hurtigste måde, at få et budskab ud – om det så er positivt eller negativt. Han er blevet valgt som præsident af en grund, folk må jo finde hans udtalelser interessante. Selvfølgelig kan man også godt modargumentere og sige, at han måske misbruger denne mulighed lidt og får sendt nogle rimelig nedværdige tweets ud, plantet på forskellige mennesker. Mennesker der ikke er interesseret i at læse hvad han skriver, kan heldigvis lade være med at følge med i det. Og så er det vist hellere ikke værre, at han skriver en tarvelig tweet om Hillary Clinton.

  Like

  1. Jeg er enig med hvad du siger, når det angår at folk må finde hans udtalelser interessante, eftersom han har en så vigtig position, at man hurtigere kan høre om beslutningerne, som der bliver taget. Tillgengæld kan man sige, at han måske forenkler nogle meget vigtige meddelelser ved at bruge twitter. Hvis vi nu siger, at han skal give en vigtig meddelelse om noget, men eftersom han bruger twitter, vil han ikke kunne skrive så meget – han kunne selvfølgelig skrive meddelelsen i flere tweets, men jeg tror stadigvæk, at han ville skrive det så simpelt, så man måske ikke helt forstod, hvad han mente.

   Like

 9. At blokere eller deaktivere Trumps personlige twitterkonto ville højst sandsynligt ikke have den store effekt og da slet ikke hvis han bare skal tweete fra en anden og mere officiel profil. Trump ville som allerede nævnt nok søge til andre medier og ville nok oven i købet udstille twitter, hvis han blev blokeret. Twitter har klart haft en stor betydning for Trump igennem sin valgkampagne, da det er en nem måde at kommunikere med hans tilhængere og vælgere. Hans direkte måde at sige tingene på har nok også været med til at vinde nogle vælgere, da de ser det som en god ting at han ikke ligger skjul på sine holdninger og hvad han vil. At fjerne ham fra twitter ville måske endda skabe protest fra nogle trofaste vælgere.

  Like

  1. Jeg giver dig helt ret i, at det har været en god måde for Trump at komme ud til sine vælgere under valgkampagnen. Jeg giver dig også ret i at fjerne Trump fra Twitter ville kunne skabe protest fra hans tilhængere.

   Like

 10. Mængden af tid Trump bruger på Twitter må da være en lille smule bekymrende for alle. Jeg ved ikke om han bare går ind og skriver hvad der falder ham ind i lige det sekund, eller om han tænker mere over det. I hvert fald er det en smule bekymrende for mig at han har tid til at smide 10 tweets ud om dagen. Enten bruger han alt for meget tid på det eller også skriver han bare præcist hvad der falder ham ind. Hvis han skriver hvad der falder ham ind er det bekymrende at landets præsident bare smider rundt med sine meninger. Hvis han bruger mere tid på det så er det bekymrende at han har tid til det samtidigt med at han er præsident. Jeg synes han skal bruge mere tid på at være præsident.

  Like

  1. Trump tænker ikke over hvad han skriver. Han skriver hvad han tænker på i det bestemte øjeblik, dette er dog meget dårligt da han ikke bruger så meget tid på at tænke som en præsident. Ud med Trump ind med en der har fornuft.

   Like

 11. Det er på mange måder helt fair, at Trump benytter sin personlige twitter på måden, han gør for at skabe sig et mere personligt forhold til sin vælgere. Det burde dog være noget han havde mindre fokus på, nu når han er blevet valgt som præsident. Andre lande kan se det som en upassende måde at opføre sig på for mand i så magtfuld en position. Trump har jo et ryg for at have nogle yderst ærligt og ret provokerende tweets, og det er efter min mening ikke passende for en præsident. En potentiel løsning ville være at have en formidler for Trump, som evt. kunne formidle hans tweets, så de blev mere passende.

  Like

 12. Burde Trump have twitter? Spørgsmålet burde måske være, hvad burde Trump have? Med en person som Trump, er der mange ulemper ved at give ham friheden til at bruge et socialt medie som Twitter, ligesom du også viser med de udvalgte tweets. Han bruger meget af sin tid på twitter med at svine folk han ikke synes om, hvilket slet ikke tilhører en præsident. Trump burde måske i det hele taget lade sin almægtige twitter-account gå over til en der er bedre til at formulere hvad det er han vil ud med, og på den måde stadig give ham en mulighed for at udtrykke sig på sociale medier. Samtidig vil det også få den største verdensmagt’s præsident til at se lidt mere professionel ud.

  Like

 13. Jeg er helt sikker på, at der er mange derude, som syntes at Trump’s Twitter konto skulle lukkes ned, eller blive administreret af en anden person som kunne kontrollere sig bedre. Men det er jeg ikke enig i, da jeg mener at vi bare burde lade manden skrive som han har lyst til på hans Twitter. Jeg ser slet ikke et problem i at han skriver som han gør og så meget som han gør. Selvom han har en tendens til at komme med provokerne og dumme kommentar, så føler jeg at han har ret til at gøre det, selvom han har et stort ansvar da han er USA’s præsident. For at være helt ærlig så mener jeg at vi laver et for stort problem ud af det, lad Trump skrive sin mening på Twitter, som åbenbart er hans favorit platform at ytre sig på. Brug heller jeres tid på at diskutere hans politik, i stedet for at diskutere om han burde have en Twitter konto!

  Like

 14. Jeg synes bestemt Trump skal have Twitter, han skal have ret til at skrive, hvad han har lyst til via et socialt medie. Twitter er også en god måde for Trump at nå ud til sine følgere . Twitter er nok en af de hurtigste måder for Trump eller generelt bare alle, at få deres budskab ud til deres følgere. Det gode ved internettet nu til dags er, hvis man ikke kan lide, hvad dem på Twitter skriver kan man bare lade vær med at følge dem. Der kan godt modargumenters om Trump misbruger sin Twitter, og skriver nogle rimelige nedladende Tweets mod forskellige mennesker og racer. Så ja, jeg mener Trump skal have Twitter.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s