Ny leder, nye regler

Skrevet af Andreas Christian Merle Simonsen

Efter 4 år er det endelig tid for USA, at vælge en ny præsident. Donald Trump blev denne gang valgt, men hvilke betydninger vil det have for deres samfund?

Kilde: AP/LM OteroKilde: AP/LM Otero

Jeg ligger stadig i min seng om natten og tænker på, hvad den nye præsident i USA vil ændre. Det er uhyggeligt synes jeg. Socialt, økonomisk og politisk. Hvem ved, hvad der vil blive ændret mest? Kommer der både positive og negative ændringer eller vil den ene overgå den anden? Det kommer jo lidt an på, hvilken side man tilhører, men her på redaktionen er vi enige om, at se det fra begge sider. På grund af dette vil du, vores læser, få et meget bedre billede på USA og landets ændringer.

Egnet som præsident?

Den 20 januar 2017 trådte Donald Trump officielt ind i det hvide hus og blev den 45. Præsident. Allerede nu kan vi se mange ændringer, for eksempel skrev han under på at fjerne Obama Care som noget af det første. Mange mener at Donald Trump ikke er egnet som præsident, fordi han ikke har nogen erfaringer i politikkens verden. Andre mener dog noget helt andet, på grund af den manglende erfaring vil han kunne se det fra borgernes eget perspektiv.

Er The American Dream død?

Mange Amerikanere mener at ”The American Dream” er død. Det er simpelthen ikke muligt at gå fra den laveste klasse til den højeste længere. Ingen har samme de muligheder for uddannelse og på arbejdsmarkedet. De er ikke længere lige som hele ideen ved ”The American Dream” går ud på.  De mener at på grund af hans egen succes, vil han bringe den tilbage, da han går ind for det frie marked. Han vil åbne nye muligheder og åbne for et system, hvor alle kan ændre deres liv.

Global handel, lukket og slukket!

Donald Trump har endnu engang fået en fantastisk ide, denne gang valgte han ikke at skrive under på Nafta. Han har lukket fuldstændig ned og satser kun på Handel i USA. Hvad vil det gøre ved the Amerikanske Økonomi og hvordan vil gamle handels partnere blive påvirket.

4 hårde år med Trump på toppen?

Jeg tror alle vi er enige om, at det Amerikanske samfund er i gang med at ændre sig og kommer til med at blive ved med det lige foreløbig. Ud fra ens synspunkt kan man jo diskuterer om det er positive eller negative ændringer, der er på vej. Set fra et neutralt synspunkt vil USA nok få deres ønskede drøm tilbage, dog er der en stigende grad af racisme man ikke kan se bort fra og andre negative udviklinger. Det bliver nogle hårde 4 år.

Læs også: CNN Election resultsGlobal Trade

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s