Amerikanske værdier i fare

Amerika reflekterer over amerikanske værdier. Er de amerikanske værdier i fare efter det nyeste præsident valg?

Skrevet af Andreas Nielsen, 10-02-2017

22cohenweb-master768

Credit: Damon Winter / The New York Times 

Amerikanske værdier

Amerika er ankommet til et øjeblik i historien, der ikke kommer meget ofte. De er ved at blive testet på måder, der er så ekstraordinære at de må genfinde sig selv. En dag, vil de måske se tilbage på de første uger af 2017 og spørge sig selv hvad de gjorde for at tale op for sig selv og leve op til deres egne værdier.

Folk overalt i Amerika reagerer på denne episode på dramatiske og hidtil usete måder. Flere hundreder tusinde mennesker har blandt andet oversvømmet downtown Los Angeles for ”Women’s March”, for at demonstrere for de værdier der udgør Amerika: frihed, retfærdighed, medfølelse, integritet og ligestilling for alle mennesker. Gennem de sidste dage, har tusinder taget til lufthavne for at stå med flygtninge og andre indvandrere, der har været strandet begrund af bekendtgørelsen, underskrevet af den nye præsident. Denne bekendtgørelse kan klart for nogle synes direkte diskriminerende mod den islamiske tro og fremstille Amerika, som grusomt uinteresserede i situationen om de mange flygtninge der flygter fra krig og forfølgelse. Som Chuck Schumer, Demokratiets leder i Senatet, sagde: ”Tåre løber ned af kinderne på The Statue of Liberty” her til aften da en stor tradition i Amerika, at velkomme immigranter, som har eksisteret siden Amerika blev grundlagt er blevet trådt på.” Trump afviste al kritik for hans indrejse forbud. Den nye præsident tog dog til Twitter for at svare på den store kritik. ”Der er intet rart ved at søge efter terrorister før de kommer ind i vores land. Det her var en stor del af min kampagne. Studer verdenen!” Anti-Trump protesterne sker dog stadig her flere uger efter indsættelsen i det hvide hus.

Frygten for tab af værdier

Flere og flere frygter stadig for deres amerikanske rettigheder og for deres amerikanske værdier. Donald John Trump har gennem sin kampagne haft sloganet: ”Make America Great Again.” Landet har dog aldrig været mere splittet end det er nu. Demokraterne forsætter med at demonstrere, hvor at republikanerne venter på at flere af Donald J. Trump’s kampagne løfter vil komme i spil. Donald J. Trump vil bestemt ikke sænke farten på at få sat sine valgløfter i kraft og det vil kunne påvirke og genskabe helt nye amerikanske værdier. Værdier som måske ligger fjernt for de værdier vi ser i dag.

Kritik af Donald Trump

Efter det nyeste præsident valg og de seneste bekendtgørelser, så mener mange at der er tale om en decideret anti-amerikansk præsident. Flere og flere nyhedsmedier, samt demokrater, der i blandt Bernie Sanders, mener at de udvalgte ministre er ikke er egnet til givne stillingerne og at landet nu styres af en flok milliardærer fra Wall Street. Den store kritik kommer hoved sagligt fra Bernie Sander som udtalte til CNN: ”Jeg, Donald Trump, jeg har tænkt mig at tage til Wall Street – disse fyre kan komme af sted med mord.” Det er starten på en lang række kritik Donald Trump’s nye ministre og valgløfter har mødt.

Advertisements

One thought on “Amerikanske værdier i fare”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s