Amerikas legalisering af “same-sex marriages”

Det er ikke alle i USA, som vil acceptere legaliseringen af ægteskabet mellem to af samme køn.

 

gm
(Foto: Wilfredo Lee, AP)
AF CECILIE NISSEN | 7. Februar 2017

Legaliseringen af ægteskabet mellem to af samme køn har været et problem for flere af Amerikas stater op igennem tiden. Massachusetts var i 2004 den første stat, som gjorde det lovligt for homoseksuelle at gifte sig. I dag er det lovligt i alle 50 stater.

Det har især været mange af de sydlige stater, som har været imod legaliseringen af ægteskaberne mellem homoseksuelle, hvilket også medførte at mange af sydstaterne som Texas, Louisiana og Alabama var blandt de sidste til at gøre det lovligt i juni 2015.

Med alle modstanderne af legaliseringen er der også opstået modstandsgrupper, her iblandt AFA (American Family Association.) Næstformand Ed Vitagliane skriver i et blogoplæg 1. juli 2015, som han kalder “My Response to Same Sex Marriage”, “But marriage is and always will be between a man and a woman.” Hvilket understøtter organisationens holdning om at ægteskabet mellem to mænd eller to kvinder ikke er rigtigt. Patrick Vaughn som er juridisk rådgiver skriver I et andet blogoplæg også for AFA 7. oktober ”Homosexual behavior is sinful and unnatural.” Her refererer han til Paulus’ Brev til Romerne.

Mange af modstandsgrupperne er meget religiøse og refererer ofte til episoder fra biblen.

Blandt de mange modstandsgrupper er der også støttegrupper. En støttegruppe kaldet ”Georgia Equality” har missionen at bevæge sig mod retfærdighed, sikkerhed og muligheder for homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle. Modsætning til modstandsgrupperne som har flere forskellige holdninger til hvorfor ægteskabet mellem to af samme køn er forkert og burde være ulovligt, har mange af støttegrupperne de samme holdninger. De ønsker at alle har samme muligheder for at kunne gifte sig og starte en familie med den de elsker, om de så er homoseksuel, biseksuel, heteroseksuel eller transseksuel. At alle er sikret og ikke bliver undertrykket på grund af sin seksuelle orientering.

Procon.org har lavet en liste med fordele og ulemper ved ægteskaberne. Nogle af fordelene er:

“#1 Denying some people the option to marry is discriminatory and creates a second class of citizens.”

“#10 Gay marriage bans cause humiliation and uncertainty for children being raised by same-sex couples.”

“#11 Marriage provides both physical and psychological health benefits, and banning gay marriage increases rates of psychological disorders.”

Nogle af ulemperne kunne I følge Procon.org være:

“#2 Marriage is for procreation and should not be extended to same-sex couples because they cannot produce children together.”

“#3 Children need both a mother and a father.” Herefter forklarer de yderligere hvorfor, “Children without a mother are deprived of the emotional security and unique advice that mothers provide.”

“#8 Legalizing gay marriage often leads to an end to domestic partnership benefits for gay and straight couples, which disadvantages couples who choose not to get married.”

 

LÆS OGSÅ: Et splittet USA – Nord vs. Syd, Har racisme overtaget USA?

Advertisements

One thought on “Amerikas legalisering af “same-sex marriages””

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s