Gal eller Genial? – Intentionerne bag Trumpmuren

Ifølge Trump vil muren være et positivt bidrag for både Mexico og USA ved blandt andet at reducere: ulovlig indvandring og handel med illegale stoffer og våben.

 

hegn
Et billede af den nuværende “mur” mellem USA og Mexico. foto Mikki Levisen


Af Jakob Thomas Kaae
Haussmann. jkh@gmail.com
.

 

 

Før man melder sig på ja- eller nej-holdet om, hvorvidt man støtter Trumps mur, så er det vigtigt at forstå, hvad intentionerne bag egentlig er.
Ifølge Trump selv vil den omdiskuterede mur (som nævnt ovenfor) være et positivt bidrag for både Mexico og USA. Denne mur vil reducere handlen med ulovlige stoffer og mindske antallet af våben og mennesker, der krydser grænsen hvert år. En stor del af de stoffer, der bliver konsumeret i USA kommer fra Mexico, og kommer hovedsageligt ind i USA over den mexicanske grænse. Det er ikke en hemmelighed, at der er mange penge at tjene på illegale euforiserende midler, og disse penge går hverken til samfundet eller til lovlydige borgere.
Karteller (i denne sammenhæng – store velorganiserede bander) tjener styrtende med penge på salget af stoffer til USA. Disse karteller har så stor en magt i Mexico, at man til tider kan blive i tvivl om, hvem der egentlig styrer landet.

Trump udtaler sig til de sociale medier således: ”Vi skal have de kriminelle bander og narkokarteller ud. Dagene, hvor de kan være i vores land, er forbi”.

Kartellernes anslåede faldende salg til USA vil fratage disse karteller en stor del af deres magt, og derved vil muren, ifølge Trump, faktisk hjælpe til en positiv udvikling i Mexico.  I hvert fald hvis man spørger samfunds- studerende Paden Van. Han mener, at muren betyder, at Mexico vil have
nemmere ved at stoppe disse karteller og derved gøre livet bedre for den lovlydige mexicaner.

Om denne vision så også lykkes er uvist. Samfundsstuderende Taylor Ambler siger: ”Det kan tænkes, at illegale stoffer, våben og mennesker bare finder en anden rute ind i USA. Desuden er der beviser for at USA er afhængig af ulovlig arbejdskraft.”

Om det etisk er forsvarligt at bygge en sådan mur er en helt anden diskussion.

Advertisements

One thought on “Gal eller Genial? – Intentionerne bag Trumpmuren”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s